Gevolgen noodweer voor de route in het Rijnland


Laatste update: 18 augustus

Wil je alle denkbare werkzaamheden en beschadigde weggedeelten zo goed mogelijk vermijden klik dan hier voor een track van de hele omleidingsroute van de Nederlandse grens tot Bad Breisig aan het begin van etappe 6.
Ben je iets avontuurlijker aangelegd lees dan de details per routegedeelte hieronder. Ben je heel avontuurlijk ingesteld dan kun je natuurlijk ook proberen de hele hoofdroute te volgen en als dat niet blijkt te gaan zelf een alternatief uitzoeken. Fiets je zonder navigatie volg dan de asfaltroute die op pag. 162-165 van het boekje wordt beschreven en kijk op het kaartje voor de omgeving Remagen hieronder.

Etappe 4 (Boukoul - Düren): asfaltroute begaanbaar; hoofdroute nog niet overal
De onverharde hoofdroute langs de Rur heeft op meerdere plaatsen te leiden gehad van de overstromingen. Kuilen zijn met zand of stenen gevuld. Sommige fietsers hebben daar geen problemen mee, andere wel. Het eerste deel van de route langs de Rur (Nederlandse grens tot Linnich) is weer begaanbaar. Het tweede deel van de route langs de Rur (van Linnich tot Düren) is nog niet overal toegankelijk. In elk geval kun je er bij Selhausen nog niet langs. Zoek daar een doorsteek naar de asfaltroute of pak die al in Linnich op. Klik hier voor een track waarbij je tot Linnich de onverharde hoofdroute volgt en daarna de asfaltroute. Helaas is die asfaltroute lang niet zo mooi als de hoofdroute.

Etappe 5: Route vanaf Kessenich (bij Euskirchen)
Wegens herstel- en opruimingswerkzaamheden is de route langs het riviertje de Erft nog niet toegankelijk.
Volg het op onderstaand kaartje ingetekende alternatief, dat ook is opgenomen in de track van de hele omleidingsroute van Vlodrop tot net na Remagen. Helaas moet je dan wel een stukje op een drukke weg fietsen.

Begin etappe 6: fietsbrug over de Ahr (net na Remagen) weggeslagen
Na Remagen is de fietsbrug over de Ahr weggeslagen. Een andere brug is enige tijd vrijgegeven voor fietsers en voetgangers, maar vandaag (14 augustus) krijg ik een bericht van een fietser dat je er toch niet overheen mag. Neem even vorobij Remagen het veer Kripp – Linz, volg de bewegwijzerde fietsroute op de andere Rijnoever en ga bij het volgende veer (Bad Hönningen – Bad Breisig) weer naar de oorspronkelijke oever. Klik hier voor een track met een omleiding voorbij Remagen.

Verderop in etappe 6 is in Rhens een omleiding, maar die is goed aangegeven met borden en brengt je vanzelf weer terug bij de route ter hoogte van de camping in Brey.
omleiding bij Euskirchen