Camping kopen in Toscane?

Clicca qui per la versione italiana


Meneer en mevrouw Bernabei hebben jarenlang met veel liefde en toewijding hun camping gerund, maar nu laat hun gezondheid dat helaas niet meer toe. Daarom staat hun camping Residence Amiata te koop. De camping ligt aan de rand van Casteldelpiano op 650 m hoogte aan de voet van de Monte Amiata in het zuiden van Toscane. Dit is niet het klassieke Toscane van de cipressenlaantjes, maar een wat ruiger, bergachtiger landschap. Omdat het vrij ver ligt van grote trekpleisters als Pisa, Florence en San Gimignano is het er lekker rustig. Alleen Siena is met ca. 75 km wat dichterbij. Camping Residence Amiata is dan ook in de eerste plaats een camping die rustzoekers aantrekt: wandelaars, sportieve fietsers en natuurvrienden. Maar ook liefhebbers van sfeervolle historische plaatsjes komen hier zeker aan hun trekken: zie de foto's van de omgeving hieronder.

Gasten kunnen onder meer uitstapjes maken naar de romaanse abdij van Sant'Antimo, het bergdorpje Santa Fiora met zijn kleine kerkjes vol prachtig 15e eeuws beeldhouwwerk of de schilderachtige plaatsjes Sorano, Pitigliano en Sovano met in de omgeving eeuwenoude grafmonumenten die de Etrusken in de tufsteen uithakten.
Dichtbij de camping voert een sportieve wandeling of fietstocht door beuken- en kastanjebossen naar de top van de Monte Amiata (1738 m). Voor wie liever gaat zwemmen: het Meer van Bolsena, het grootste kratermeer van Europa, ligt op zo'n 60 kilometer, terwijl de Middellandse Zee ca. 80 km rijden is. Baden in zwavelhoudende bronnen is mogelijk in Bagno Vignoni (26 km), Bagni San Filippo (30 km) of de Thermen van Saturnia (35 km). En uiteraard kun je overal in de omgeving genieten van de Toscaanse keuken en kwaliteitswijnen, zoals Brunello di Montalcino en Rosso di Montalcino.

De camping biedt plaats aan ongeveer 500 gasten en beschikt over een restaurant, verblijfsruimte, voetbalveld, volleybalveld en een baan voor bocce (een Italiaans balspel dat doet denken aan jeu de boules). Verder zijn er 16 mini-appartementen en 8 huisjes. Casteldelpiano heeft met ongeveer 5000 inwoners alle basisvoorzieningen zoals bakker, supermarkt, horeca, apotheek en tankstation.
Zie voor meer informatie de site van de camping (ook in het Nederlands!) of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in het Engels of Italiaans naar meneer en mevrouw Bernabei.

 

Foto's van de omgeving

 Het strand van Balestrate aan de Golfo di Castellamare
De Monte Amiata, hier gezien vanuit Castelnuovo dell'Abate, op zo'n 20 km van de camping.
De 1738 m hoogte is deze reeds lang gedoofde vulkaan met afstand de hoogste berg in de wijde omgeving.

Het Castello di Vénere op de uiterste rand van Érice
De middeleeuwse abdij van Sant'Antimo

Het Castello di Vénere op de uiterste rand van Érice
Arcidosso tegen de achtergrond van de Monte Labbro (1193 m).
Deze schilderachtige plaats is de naaste buur van Casteldelpiano, op slechts 2 km afstand van de camping.

Het Castello di Vénere op de uiterste rand van Érice
Een paar kilometer verder ligt Santa Fiora. Verschillende kerkjes in dit bergdorpje bezitten
mooie geglazuurde terracotta beelden van de 15e eeuwse kunstenaar Andrea delle Robbia.

Het Castello di Vénere op de uiterste rand van Érice
Uitzicht over de daken van Sorano, één van de meest sfeervolle plaatsjes in het uiterste zuiden van Toscane.

Het Castello di Vénere op de uiterste rand van Érice
Het Meer van Bolsena is het grootste kratermeer van Europa.
Het ligt zo'n 60 km van Casteldelpiano.