Overige tips

 

  • Wanneer je de lettergrootte van de routebeschrijving te klein vindt, maak dan vergrote kopieën van de de pagina's met de routebeschrijving.
  • Wil je beter opvallen in het verkeer, dan kun je een fluoriserend hesje aantrekken. Ze zijn er in fel oranje en fel geel-groen. De laatste kleur valt het meest op. Vind je dit te opzichtig dan valt een felgekleurd regenjack te overwegen. Juist bij regen wordt het zicht in het verkeer immers slechter.
  • Fiets je met twee of meer mensen, dan is het handig om elk een scheidsrechtersfluitje bij de hand te hebben voor het geval je onverwacht achterblijft vanwege bv. een lekke band. Het fluitje wordt beter opgemerkt dan een schreeuw. Het fluitje biedt wellicht ook uitkomst tegen agressieve loslopende honden, iets waar je op weg naar Rome zelden mee te maken zult hebben, maar voorbij Rome wel. Op verschillende fietsersfora wordt althans geopperd dat dit als een dazer wou werken.
  • Is de binnenkant van je bidon schimmelig geworden dan kun je hem weer fris krijgen met bruistabletten die normaal worden gebruikt voor het reinigen van een kunstgebit. Natuurlijk wel naspoelen met water als je op die manier je bidon schoongemaakt hebt!
  • Losse veters kunnen zich rond je trapper wikkelen en je zo ten val brengen. Dit kun je voorkomen met veterclips.
  • Is je slaapzak niet warm genoeg leg er dan een reddingsdeken op: je weet wel, zo'n folie met een goudkleurige en zilverkleurige kant. Als je de zilverkleruige kant naar je toe doet reflecteert de deken de warmte. In Nederland is hij onder andere verkrijgbaar bij Het Kruitvat. Hij kost weinig, weegt bijna niets en neemt plat opgevouwen ook vrijwel geen plaats in.
  • Afzuigroosters in zwembaden kunnen gevaarlijk zijn. Lees hier tips om veilig te zwemmen in zulke zwembaden (externe link).
  • De firma Van Os tassen en koffers heeft een overzicht gemaakt met de toegestane maximum afmetingen van bagage in de diverse internationale treinen. Ook het meenemen van fietsen komt daarbij aan bod. Zo kun je bijvoorbeeld je fiets in de Thalys naar Parijs meenemen als je beide wielen eraf haalt en die met de rest van de fiets in een hoes doet. Klik hier voor het overzicht.

Heb je ook een praktische tip, die je met andere fietsers wilt delen? This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.