Aanvullingen

 

Belangrijke omleidingen     Blijvende veranderingen


Belangrijke omleidingen

Tenzij anders aangegeven verwerk ik deze omleidingen niet in de tracks.

Etappe 2: tussen Kesteren en Nijmegen wordt aan de Waaldijk gewerkt. Volg de bewegwijzerde omleiding.
Etappe 9: omleiding tussen Neckargerach en Obrigheim. Volg de bewegwijzerde omleiding over de andere Neckaroever. Tot Binau voert deze omleiding, die naar verwachting duurt tot mei 2024, deels over een onverhard pad (extra klim 40 m) en voor de rest over de drukke B37.  Als je het onverharde pad niet volgt fiets je 6 km op de B37 en anders iets minder. Na Binau is er een fietspad. Eventueel kun je tussen Neckargerach en Binau de trein nemen, die ongeveer elk half uur gaat.    
Etappe 11 aan het eind, bij Ellwangen: Vanwege werkzaamheden voor de Landesgartenschau 2026 (zoiets als de Floriade) zijn er bij Ellwangen herhaaldelijk afsluitingen van het fietspad langs het riviertje de Jagst. Het beste lijkt het om bij nadering van Ellwangen de bewegwijzerde Kocher-Jagst Radweg te blijven volgen, inclusief eventuele omleidingen daarvan. Mijn route wijkt juist in Ellwangen even af van deze bewegwijzerde fietsroute omdat die zo ingewikkeld door het centrum van Ellwangen loopt, maar nu kun je die bordjes dus beter wel volgen.
Etappe 27: tussen Pietracuta en Ponte S. Maddalena moet je de hoofdweg volgen, omdat de onverharde fietsroute grondig is afgesloten met hekken.

Vriendelijk verzoek: meld mij alsjeblieft niet elke tijdelijke omleiding!
Meld mij alsjeblieft niet meer tijdelijke omleidingen met de bedoeling dat ik die opneem in de aanvullingen. Als je gewoon de borden van de omleiding volgt is dat immers helemaal niet nodig. Bovendien gaat niemand mij vertellen dat de omleiding weer voorbij is, dus dan zou zo'n mededeling blijven staan terwijl hij al weer achterhaald is. Nogal wat fietsers lijken te denken dat omleidingsborden niet voor hen gelden en komen dan voor een hek, een tijdelijk verwijderde brug of een grote aardverschuiving te staan. Dus wees alsjeblieft niet eigenwijs en volg gewoon die borden. De tijd dat fietsers door de berm wel langs wegwerkzaamheden kunnen lijkt echt voorbij. Doe dat alleen als de locals zeggen dat dat best kan.
Alleen echt belangrijke, langdurige omleidingen neem ik op in de aanvullingen.

 

Blijvende veranderingen

Algemene waarschuwing: de prijzen van accommodaties zijn sinds het verschijnen van de gidsen flink gestegen, soms wel met 40%.
Daarom kun je hieronder een actueel gemaakte onderdaklijst downloaden voor deel 1 en 2. Voor deel 3 hoop ik die in het voorjaar te maken.

Aanvullingen deel 1 (6e druk, 2022)   Laatste wijziging: 28-10-2023
Download de actuele onderdaklijst voor deel 1.

Aanvullingen deel 1 (5e druk, 2019)   Laatste wijziging: 28-10-2023
Routegedeelten die in de 6e druk veranderd zijn tov. de 5e druk. Hiermee kun je je 5e druk als het ware opwaarderen.
Gebruik dan de tracks die je kunt downloaden onder Versie mei 2022, dan komen ze overeen met de gewijzigde routegedeelten in alle drie delen.

Aanvullingen deel 1 (3e druk, 2011)   Laatste wijziging: 04-01-2024
Pdf Bregenz – Landeck die de oude route via de Bodensee (uit 2011) aansluit op de nieuwe route in deel 2.

Aanvullingen deel 2 (6e druk, 2022)   Laatste wijziging: 18-10-2023
Download de actuele onderdaklijst voor deel 2.

Aanvullingen deel 2 (5e druk, 2019)   Laatste wijziging: 18-10-2023
Routegedeelten die in de 6e druk veranderd zijn tov. de 5e druk. Hiermee kun je je 5e druk als het ware opwaarderen.
Gebruik dan de tracks die je kunt downloaden onder Versie mei 2022, dan komen ze overeen met de gewijzigde routegedeelten in alle drie delen.

Aanvullingen deel 3 (4e druk, 2022)   Laatste wijziging: 06-08-2023

Aanvullingen deel 3 (3e druk, 2018)   Laatste wijziging: 02-08-2023
Routegedeelten die in de 4e druk veranderd zijn tov. de 3e druk. Hiermee kun je je 3e druk als het ware opwaarderen.
Gebruik dan de tracks die je kunt downloaden onder Versie mei 2022, dan komen ze overeen met de gewijzigde routegedeelten.


Zinnige aanvullingen zijn altijd welkom. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • Kijk alsjeblieft wel eerst even of je aanvulling inmiddels al op de site staat en vermeld alleen zaken waarvan je echt zeker bent. Soms melden fietsers mij bijvoorbeeld dat een camping of hotel niet meer in bedrijf is, terwijl later blijkt dat het slechts om een tijdelijke sluiting ging wegens familieomstandigheden.
  • Als je een tip hebt over een leuke accomodatie, geef dan als het kan ook het email-adres en/of de website van die plek door.
    Dat vergemakkelijkt het voor mij aanzienlijk om de accomodatie op te nemen in de aanvullingen en in de volgende druk.