GPS-tracks voor verschillende gebruikers

Ik heb tracks gemaakt voor drie verschillende groepen gebruikers:

Tracks voor smartphone: navigeer je met je smartphone met OsmAnd+ of Pocket Earth Pro dan kun je één track voor de complete route downloaden.  In de bundel die je downloadt zit dan één track van de hele hoofdroute en tracks van elk van de nevenroutes. Als het goed is moet je deze tracks ook kunnen gebruiken op de meest recente en krachtige modellen van Garmin of Briton. Gebruik je de app Komoot dan zijn deze tracks te lang. Gebruik dan de tracks per etappe.

Tracks per etappe voor Garmin of smartphone: op een recent model van Garmin zou je een ongedeelde track van de hele route moeten kunnen gebruiken, maar ik hoor van meerdere fietsers dat het apparaat traag werkt met een track van meer dan 2000 km. In dat geval kun je beter in stukken van ca. 500 km opknippen (klik hier om te zien hoe dat moet) of de tracks per etappe downloaden. Voor oudere Garmins kun je zowiezo beter de tracks per etappe downloaden.
Maar ook als je toestel een hele lange track wél kan hanteren vind je het misschien overzichtelijker om tracks per etappe te gebruiken.

Tracks per etappe voor Mio: navigeer je met een Mio, download dan de tracks voor Mio. Die zijn eveneens opgeknipt per etappe, maar bovendien geconverteerd naar een format waar de Mio mee kan werken.