Vorige tracks

 
Gebruik je de tracks zonder de gids(en), overweeg dan daar een kleine vergoeding voor over te maken op NL70 INGB 0005931668 van Reitsma Routes, want ik heb heel veel tijd gestoken in het ontwikkelen en up-to-date houden van deze route. Bij voorbaat hartelijk dank!

Deze tracks horen bij de route, zoals die werd beschreven in deel 1 - 3e druk, deel 2 - 3e druk, deel 3 - 2e druk, dus de oude route via de Bodensee, Bregenz en de Arlbergpas.

Tip: kijk – ook al fiets je met GPS – toch even de navigatietekst in de gidsen door! De navigatietekst vermeldt ook hellingen en eventuele gevaarlijke punten in de route, iets wat een GPS track niet kan. In de nieuwste drukken van de gidsen zijn de waarschuwingen voor mogelijk gevaarlijke situaties rood en vet gedrukt, zodat ze bij doorbladeren meteen opvallen. In de oude (derde) druk van deel 1 is dat nog niet gedaan.


Download tracks richting Rome

Download tracks richting Amsterdam
Download asfalttracks richting Rome
Download asfalttracks richting Amsterdam

Download alle campings als interessepunt
Staat achter de naam van de camping (mini) dan is het een minicamping.
Het is dan aan te bevelen vooraf te bellen of er plaats is.

Download alle varianten en extra routes
(Scroll omlaag om te zien wat in deze bundel zit)

Kleine toelichting

  • Elk van de links hierboven kun je een bundel downloaden met de tracks van de hoofdroute, de Gardameer-route, de Venetië-route, de Toscane-route en de route Florence – Assisi.
  • Er zijn bundels voor de heen- en terugweg (ivm eenrichtinsverkeer op een paar plaatsen). Veder zijn er asfalttracks die speciaal voor de racefiets gemaakt zijn. Deze vermijden zo veel mogelijk de onverharde wegen die in de route zitten. Daarom wijken ze soms iets af van de route in de gidsen. Niet alle onverharde wegen konden echter vermeden worden, omdat het alternatief soms te druk is.
  • Alle tracks worden gedownload als zip-file. De meeste computers pakken die automatisch uit; bij oudere computers moet je dat zelf doen. Daarvoor moet zip-software op je computer staan.
  • Wil je naast de hoofdroute ook één of meer nevenroutes volgen, dan moet je die zelf nog even inlassen in de track van de hoofdroute. Dat geldt ook voor de bundel met varianten en extra routes. Onder GPS-vragen kun je lezen hoe je dat doet.
  • Bij oudere modellen van Garmin moet je de track nog wel opknippen in max. 20 deeltracks van elk max. 500 trackpoints. Met de recente modellen van Garmin is dit niet meer nodig. Voor een Mio moet je de track opknippen in stukken van max. 100 km. Onder GPS-vragen kun je lezen hoe je dat doet.
  • Blijvende wijzigingen in de route die onder Aanvullingen vermeld staan worden waar mogelijk meteen doorgevoerd in de tracks;
    tijdelijke wijzigingen (bv omleidingen wegens werkzaamheden) niet.
  • Kijk voor eventuele vragen over GPS onder GPS-vragen. Maar let op: ik ben geen GPS-expert!

 

Dit zit in de bundel varianten en extra routes:

Voor deel 1:
Asfaltroute in etappe 1**
Asfaltroute in etappe 4-5**
Uitzichtvariant in etappes 13-14*

Voor deel 2:
Variant via Silvrettapas
Lichte variant Meran – Auer*
Van/naar het Gardameer
Afsteekroute Venetië – Ravenna

Voor deel 3:
Variant via Pitigliano*
Lichtere variant Florence – Assisi*
Van/naar station Firenze S.M.N.
Van/naar station Roma Termini**
Van/naar station Roma Trastevere (voor trein naar vliegveld Fiumicino)
Van/naar vliegveld Ciampino

** Deze routes staan op de kaartjes in de gidsen en er is een navigatietekst opgenomen.
* Deze routes staan op de kaartjes in de gidsen, maar er is geen navigatietekst opgenomen.
De routes zonder sterretje komen in de gidsen niet voor.