Zijn er nog coronamaatregelen in het buitenland?

Klik op onderstaande links om je op de hoogte te stellen van de huidige coronasituatie in Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Duitsland
Reisadvies voor Duitsland van de Nederlandse overheid
Idem van de Belgische overheid
ANWB-overzicht met coronamaatregelen in Duitsland

Oostenrijk
Reisadvies voor Oostenrijk van de Nederlandse overhid
Idem van de Belgische overheid
ANWB-overzicht met coronamaatregelen in Oostenrijk

Italië
Reisadvies voor Italië van de Nederlandse overheid
Idem van de Belgische overheid
ANWB-overzicht met coronamaatregelen in Italië

Reisverzekering
Bij reizen naar een gebied met een oranje of rood reisadvies is het niet zeker of je dekking hebt op de reisverzekering. Neem hiervoor contact op met je reisverzekeraar.

Accommodaties
Verschillende campings bleven het afgelopen fietsseizoen dicht of accepteerden geen gasten voor één nacht. Ook sommige bed & breakfasts bleven dicht, vooral de B&B's die vooral als liefhebberij worden bedreven. Mijn eigen ervaring in september 2021 is dat het soms lastig was op dezelfde dag nog een kamer te vinden voor de nacht, iets wat ik vóór de corona buiten het hoogseizoen nog nooit heb meegemaakt. Dat kan komen omdat sommige accommodaties wellicht niet open waren, maar misschien waren er ook meer mensen in september met vakantie dan normaal. Advies: Regel je overnachtingen bijtijds. Als je kampeert, bel dan de camping waar je wilt overnachten vooraf op om te vragen of ze fietskampeerders voor één nacht ontvangen.

Veel hotels en bed & breakfasts vechten nu voor hun voortbestaan. Help ze door direct bij hen te boeken in plaats van bij booking.com, die hoge provisies vraagt van de hoteleignaar. In veel gevallen kun je direct op de site van de accommodatie boeken. In de nieuwste editie van de gidsen staat in dat geval de website van de accoommodatie vermeld. Heeft de accommodatie geen website, dan kun je natuurlijk ook bellen.
Bij een aantal populaire toeristenplaatsen die de route aandoet, bijvoorbeeld Heidelberg, Augsburg en Garmisch-Partenkirchen, maar ook veel kleine plaatsjes langs de Rijn, staat in de gids als eerste de website van de lokale VVV vermeld. Ook daar kun je zoeken en boeken.